Urheiluvalmennus Vaskivuoren lukiossa

Valmennusta tavoitteelliselle kilpaurheilijalle

Vaskivuoren lukiossa tarjotaan urheiluvalmennusta tavoitteellisesti kilpaurheilua harrastaville opiskelijoille. Opiskelija voi suorittaa lukioaikanaan urheiluvalmennusta kahdeksan kurssia.

Valmennusta tarjotaan jaksoissa 2,3 ja 4 tiistai- ja perjantai-aamuisin klo 8.00 - 9.30 (5-koodi). Valmennusta on tarjottu joukkuelajeissa, kuten jalkapallossa, salibandyssä ja jääkiekossa. Myös muodostelmaluistelussa, luistelussa ja yleisurheilussa sekä yksilölajeissa, kuten mm. uinnissa, on aikaisempina vuosina ollut opiskelijoita mukana valmennuksessa.

Harvinaisemmissa yksilölajeissa opiskelija voi halutessaan osallistua aamuvalmennuksiin, jos opiskelijalla siihen on halua. Tällöin valmennuksen toteutuksesta ja pelisäännöistä sovitaan yhteistyössä urheilijan henkilökohtaisen lajivalmentajan kanssa. Periaatteena on kuitenkin sitoutuminen tiistai ja perjantain aamuiseen harjoitteluaikaan ja harjoittelun järkevä toteutustapa omavalmentajan läsnäollessa.

Erinomaiset liikuntapaikat ja yhteistyötä seurojen kanssa

Myyrmäen alueen erinomaiset liikuntamahdollisuudet yhdessä vahvojen seuratoimijoiden kanssa ovat olleet luomassa puitteita vaskivuorelaiseen tapaan tukea urheilijoitaan. Muun muassa Vantaan Jalkapalloseura, Etelä-Vantaan Taitoluistelijat ja Vantaan Salamat toimivat läheisessä yhteistyössä urheiluvalmennuksen toteuttamisessa. Valmennusta tarjotaan tietenkin kaikille Vaskivuoren lukion opiskelijoille täysin tasa-arvoisesti riippumatta siitä, mitä seuraa he edustavat.

Joukkuelajien ja muodostelmaluistelun tai luistelun osalta ryhmän vähimmäismäärä on 15 opiskelijaa valmennuksen aloitukselle. Yksilölajeissa lukumäärä ei aseta reunaehtoja valmennuksen suhteen, jos em. vaatimukset valmennuksen toteuttamistavoista ja seurannasta toteutuvat. Eri lajien välillä ja myös samankin lajin sisällä osanottajamäärät voivat vaihdella jonkin verran ikäluokkien välillä. Toisaalta mikään ei estä laajentamasta lajitarjontaa joukkuelajienkin osalta, jos yhteistyötä ja innokkuutta tähän löytyy vaikkapa paikallisilta seuratoimijoilta.

Kysy lisää – tervetuloa urheilemaan Vaskivuoreen!

Lisätietoja valmennuksen toteutuksesta tai muuta siihen liittyvästä voi kysyä Vaskivuoren lukion liikunnanopettajalta Mika Myllöltä p. 040-5161 994 tai mika.myllo@eduvantaa.fi.