Tanssilukio

Tanssipainotteinen ohjelma aloitettiin Vaskivuoren lukiossa lukuvuonna 2000-2001 ja vuoden 2004 syksystä painotus muuttui virallisesti tanssilukioksi. Opiskelijamäärältään tanssilukiomme on Suomen pienin, mutta tämä mahdollistaa sekä hyvän ja tiiviin yhteishengen että yhdessä tekemisen kaikkien tanssilukiolaisten kesken. 

Tanssilukiossa voit syventää sekä laajentaa tanssiharrastustasi erilaisten kurssien, lukuisten esiintymistilaisuuksien, produktioiden sekä teoriaopintojen kautta. Tanssilukio antaa hyvät mahdollisuudet pyrkiä tanssin ammattiopintoihin lukion jälkeen, tai se voi tehdä lukioajastasi ikimuistoisen kokemuksen!  

Tanssilukion pääaine on nykytanssi, ja muita tanssilukion pakollisia opintoja ovat mm. improvisaatio, koreografia, jazztanssi ja tanssin historia. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä myös omia koreografioita lukiomme tapahtumiin. Tanssilukio huipentuu kolmantena vuonna valmistettavaan tanssin lukiodiplomiin. 

Koulun järjestämien kurssien lisäksi opiskelijat voivat laskea tanssilukion opinto-ohjelmaansa perustekniikan kursseja (nyky- ja jazztanssi, baletti, katutanssi, showtanssi), jotka he suorittavat lukioaikana. Opiskelijat noudattavat erikoislukion tuntijakoa ja voivat jättää valtakunnallisen tuntijaon mukaisia kursseja pois opinto-ohjelmastaan.

Vuosittain tanssilukioon valitaan pääsykokeen perusteella 7-10 opiskelijaa. Opiskelijat valitaan yhteispistemäärän mukaan, joka koostuu peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvosta sekä pääsykokeiden pistemäärästä. Pääsykokeet järjestetään keväisin toukokuun puolessa välissä. 

”Tanssilukiossa saa kasvaa ja kehittyä turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä.

Tanssijoista hioutuu tiivis porukka, josta jää ihania muistoja ja elinikäisiä ystäviä.” 

(Tanssilukion abiturientti, Tuuli Tienhaara)

 

Tanssi yleislukiossa

Vaskivuoressa tanssi ei ole vain tanssilukiolaisten yksinoikeus, vaan tarjoamme tanssikursseja myös yleislukion opiskelijoille. Yleislukion tanssikursseja ovat mm. Tanssia kaikille -peruskurssit, jazz/showtanssi, katutanssi, produktio ja tanssin lukiodiplomi. 

Vaskivuoren lukiossa valmistetaan vuosittain myös ammattilaisvetoinen musiikkiteatteriproduktio, jossa yhdistyvät musiikin, tanssin sekä teatterin opinnot.

Vaskivuoren tanssilukion johtajana sekä tanssinopettajana toimii Lotta Wichmann